REPS - Xarxa Europea de la Pedra en Sec

Què és REPS?
L'associació internacional "Xarxa Europea de la Pedra en Sec", és una associació sense ànim de lucre creada el 2018 arran de la unió de socis europeus conscients de la necessitat de salvaguardar i valoritzar el nostre patrimoni de pedra en sec de manera sostenible i responsable .
L'associació vol establir una ruta cultural a nivell europeu per promoure els paisatges rurals de pedra seca, tal com ho va inscriure la UNESCO a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial el 2018.


L'objectiu
El projecte de Ruta del Patrimoni Europeu de la Pedra en Sec parteix de la idea que recórrer els paisatges de pedra en sec, viure'ls i sentir-se'n part, és la clau per a la seva conservació. L'Associació busca promoure recorreguts de descobriment, activitats per a nens i joves, capacitació en pedra en sec, intercanvis entre constructors de pedra en sec, activitats de recerca científica multidisciplinària, així com la participació de les comunitats locals com a part viva del patrimoni.

L'associació centra ara els seus esforços en la creació de la ruta i en la preparació de la sol·licitud de l'etiqueta de Ruta Cultural del Consell d'Europa. Sis entitats de sis països europeus s'han unit a l'associació: Xipre, Espanya, França, Grècia, Itàlia i el Regne Unit.
Seguint l‟enfocament dels Itineraris Culturals del Consell d‟Europa, la nostra ruta es concep com un projecte de cooperació destinat a promoure la consciència patrimonial, l‟educació, el treball en xarxa, el turisme transfronterer responsable i altres activitats relacionades. Pretén contribuir a la promoció de la identitat i la ciutadania europees mitjançant el coneixement i la consciència del patrimoni comú d'Europa i el desenvolupament d'enllaços i diàlegs culturals a Europa, així com amb altres països i regions.

Membres fundadors de l'associació:

WEB de l'Associació REPS :  http://drystoneroute.eu/

Segueix REPS a:

   Facebook - Entrar o registrarse    FACEBOOK REPS

Instagram, una red y fenómeno social - El Orden Mundial - EOM INSTAGRAM REPS

 

VIDEO PEDRA EN SEC A CROÀCIA