Alle Nachrichten

El Consell de Mallorca llança una nova edició d'«Una nit a la Serra» que permetrà a l'alumnat de primària dormir una nit en el refugi de Galatzó

El Consell de Mallorca llança una nova edició d'«Una nit a la Serra» que permetrà a l'alumnat de primària dormir una nit en el refugi de Galatzó

(11/09/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El Departament de Medi Ambient ha obert la inscripció per al curs 2024-2025, amb un total de 22 activitats dirigides a escoles de tota l'illa

El Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca ha obert la inscripció d'una nova edició del programa «Una nit a la Serra» per al curs 2024-2025, que permetrà que escolars d'educació primària puguin pernoctar gratuïtament una nit en el refugi de Galatzó, a Calvià, i fer activitats educatives relacionades amb el medi natural i el patrimoni cultural de l'illa.

Es tracta d'un projecte de les unitats d'Educació Ambiental i de Refugis de Medi Ambient, dirigit als centres de primària de Mallorca, que inclou el transport, l'estada en el refugi i l'activitat ‘Els oficis de la Serra: finca pública de Galatzó’, una acció educativa del programa d'educació ambiental, promoguda per l'associació internacional Xarxa Europea de la Pedra en Sec – REPS.

El vicepresident i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha manifestat que «aquests tipus d'activitats permeten estar en contacte directe amb la naturalesa, que és la millor manera de conèixer i conscienciar-se sobre la importància de preservar i respectar el nostre entorn natural».

«Els infants que participen en aquesta activitat tenen l'oportunitat de gaudir de l'experiència única de passar una nit en un dels refugis del Consell de Mallorca i, al mateix temps, conèixer els oficis tradicionals, com el de marger i carboner, que formen part del nostre patrimoni cultural».

La iniciativa es desenvoluparà durant el curs lectiu 2024-2025, de manera que arrencarà l'octubre i es prolongarà fins el maig, amb una oferta total de 22 activitats previstes, organitzades per grups de classes. El programa és totalment gratuït i inclou el transport, l'estada en el refugi de Galatzó, les accions educatives i el dinar i sopar.

El curs passat, el Departament de Medi Ambient va organitzar 12 activitats en la xarxa de refugis de la institució insular, en les quals van participar un total de 473 alumnes de centres escolars de tota l'illa.

La informació ja està publicada en el web del Consell de Mallorca i, a partir d'aquest dimecres, les escoles interessades ja s'hi poden inscriure. Per a més informació: educacioambiental@conselldemallorca.net o 971 173 967 / 971 173 932.