Hostatgeria del castell d'Alaró

El refugi

S’Hostatgeria del Castell d'Alaró es troba situada en el puig d’Alaró i està lligada a la presència, des del segle XVII, de l’oratori de la Mare de Déu del Refugi, que convertí aquest cim en un lloc de culte i peregrinació. L’estada permet descobrir l’important patrimoni històric relacionat amb el castell roquer i gaudir d’un extraordinari paisatge de la serra de Tramuntana i del Pla de Mallorca, des d’aquest mirador natural. A més, pot ser un punt de partida per visitar el poble d’Alaró i el llogaret d’Orient, a través de la ruta de Pedra en Sec GR 221.

En el puig es localitzen jaciments arqueològics d’època talaiòtica i es creu que durant la dominació romana s’hi construí ja algun tipus de fortificació, però la primera referència documental del castell d'Alaró és de l’època musulmana i parla de la resistència de la població illenca a l’ocupació. Després de la conquesta catalana, el castell va continuar sent un punt defensiu clau a l’illa. Avui en queden restes de murs, torres i aljubs.

Tot això s’enriqueix, a més, amb les llegendes de la potada del cavall del rei en Jaume i la història de Cabrit i Bassa.


Instal·lacions i serveis

Gestió:

Fundació Castell d'Alaró

(+34) 971 182 112

Situació:

Municipi d'Alaró, a 821 m d'altitud

Places:

30 places. 6 dormitoris col·lectius (un dormitori de 10 places i cinc de 4 places)

Espais:

Sala menjador i sala d’estar amb llar de foc

Serveis:

Banys, electricitat, aigua calenta, calefacció, mantes i telèfon

Menjar:

Servei de bar de 9 a 23h

Altres:

És necessari dur sac de dormir o llençols


Accés

Es pot accedir al refugi per la variant D de la ruta de Pedra en Sec GR 221 que enllaça Orient amb el refugi des Tossals Verds.


Preus: Consultau els preus de l'allotjament i la manutenció amb el refugi.