Ruta de Pedra en Sec GR 221

Trams en projecte i no senyalitzats

El Consell de Mallorca no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats.

Tampoc no es fa responsable de la informació que puguin donar altres guies, publicacions o pàgines web.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 proposa descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco l'any 2011 en la categoria de paisatge cultural. Així mateix, fa possible visitar interessants vestigis històrics, trobar els mites i les llegendes, conèixer les tradicions, l’arquitectura, els costums, la gastronomia i l’artesania d’aquest indret privilegiat de la geografia illenca.

L'itinerari senderista s’apropa sovint a la costa i en alguns indrets als cims més elevats de la serralada, i és el punt més alt del recorregut el coll de ses Cases de sa Neu amb poc més de mil dos-cents metres d’altura. Aquesta combinació i la diversitat de vegetació, amb alzinars ombrívols, garrigues i màquies típicament mediterrànies, contribueixen a incrementar l’interès paisatgístic del sender.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 té com a suport principal la xarxa d’antics camins restaurada pel Consell de Mallorca. Així mateix, la climatologia de l’illa la fa practicable gairebé tot l’any.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 us ofereix 244,2 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 138,6 km corresponen a l'itinerari principal, que permeten realitzar els trams entre la Trapa (terme d'Andratx) i el port de Pollença.

Els altres 105,6 quilòmetres formen part de:

  • la variant 1 de s'Arracó, entre aquest nucli i ses Basses;
  • la variant 2 de Galatzó, amb el tram entre Es Capdellà i sa Font Nova, i la Etapa 1, i el tram entre Calvià i Estellencs;
  • la variant 3 de Son Sanutges;
  • la variant 4 de la Universitat, amb els trams d'Esporles a Establiments, i de la Font de Mestre Pere;
  • la variant 5 del castell d’Alaró, amb els trams de Tossals Verds a Orient, el de Raixa, i el de Bunyola al Coll d'Honor;
  • la variant 6 de sa Costera, amb el tram de Binibassí a cala Tuent;
  • la variant 7 del pas Llis;
  • i la derivació del puig de Maria.

Podeu consultar el Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes per conèixer les etapes i variants obertes de la Ruta de Pedra en Sec.

Etapes i variants