Ruta Artà-Lluc GR 222

Trams en projecte i no senyalitzats

El Consell de Mallorca no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats.

Tampoc no es fa responsable de la informació que puguin donar altres guies, publicacions o pàgines web.

La Ruta Artà-Lluc proposa enllaçar les serres de Llevant i el seu parc natural amb la zona central de la Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural. 
L’itinerari ofereix al senderista una gran varietat d’entorns, alguns d’una gran singularitat, com el litoral gairebé verge de la península de Llevant, les zones dunars de la badia d’Alcúdia o els costers marjats de les muntanyes de Caimari.

El traçat transcorr primer per les muntanyes d’Artà, amb pendents suaus, i amb el punt més alt al campament des Soldats, a 383 metres. Més enllà i després de vorejar la zona costanera, s’endinsa en el Pla de Mallorca. Ja a la darrera etapa salva el coll de sa Batalla, de 578 metres, darrer estrep significatiu del recorregut. 

Al llarg d’aquesta ruta el senderista descobrirà un entorn natural valuós, parets i marges de pedra en sec, molins, fonts i un patrimoni arquitectònic i històric important, amb indrets destacats, com la necròpolis de la punta des Fenicis, l’ermita de Betlem i el santuari de Lluc, punt final del recorregut.

Quan estigui acabada, la Ruta tindrà 134 quilòmetres transitables, distribuïts en cinc etapes i cinc variants.
 

La Ruta Artà–Lluc GR 222 té actualment 54,7 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 47,9 corresponen a l’itinerari principal i 6,8 formen part d’una variant.

El senderista pot fer part de l’etapa 1, entre el coll des Racó i cala Estreta; l’etapa 2, entre la platja de s’Arenalet d’Albarca i la urbanització de Betlem; el tram de l’etapa 3 que discorre entre Betlem i les cases de Son Serra de Marina; els trams de l'etapa 5 entre Inca i Caimari i entre Caimari i el monestir de Lluc; i finalment la variant entre Son Serra de Marina i Can Picafort.

Quan la Ruta Artà - Lluc GR 222 estigui finalitzada tindrà 134 quilòmetres transitables, distribuïts en cinc etapes i cinc variants.

Podeu consultar el Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes per conèixer les etapes i variants obertes de la Ruta Artà-Lluc.

Etapes i variants